Gdje na jednodnevni izlet iz Makarske?

27.07.2017

Makarska je doista prava ljepotica, koja će ukrasti svačije srce. No, ako se duže zadržavate ovdje, posebice ako ste nedavno postali vlasnik nekretnine u Makarskom primorju, bila bi prava šteta da ne krenete u otkrivanje barem još malo Dalmacije. Donosimo vam neke od najboljih jednodnevnih izleta koje ne biste smjeli propustiti - od adrenalinskih, preko gurmanskih i povijesnih, do onih koji pružaju ništa drugo nego li odmor i prekrasnu prirodu.

IZLETI DARMARA

Agencija Darmar nudi grupne izlete brodom otkrivajući ljepotu Jadrana i otoka srednje Dalmacije. Među njihovom širokom ponudom izdvojit ćemo tri izleta, koji su nas se posebno dojmili:

- 5 otoka srednje Dalmacije - Ovaj izlet otkriva ljepote Hvara, Brača, Biševa, Visa i Paklinskih otoka. Organizatori osiguravaju kupanje na jednoj od najljepših plaža, Zlatni rat na Bolu na Braču, uživanje u Modroj spilji otoka Biševa, te odmor u skrivenim uvalama Visa.

- 3 vinarije - Izlet za prave gurmane i ljubitelje dobrih vina vodi vas na otoke Hvar i Brač. Izletnici gliserom odlaze u vinariju Tomić u Jelsi, te Plenković u Hvaru, gdje osim u prezentaciji vina mogu uživati u domaćim vinima i originalnim receptima. U poslijepodnevnim satima, na povratku prema Makarskom, posjećuju još i vinariju Jako na Bolu. Ovo je svakako izlet kojim ćete zadovoljiti i srce i nepce.

- Big Game Fishing - Ljetovati na Jadranu, a barem jedan dan ne uživati u ribolovu, bila bi prava šteta. Agencija Darmar nudi izlet brodom Searay 330 za do četiri osobe, koji podrazumijeva cijelodnevni lov s profesionalnim ribarima specijaliziranim za lov na tune i sabljarke.

ZIP LINE, Tučepi

Okružen upravo prirodnim ljepotama je Zip line u Tučepima. Vožnja čeličnim užetom dugim do tisuću metara zadovoljit će adrenalinska srca i domaćih i gostiju. Agencija zapravo nudi šest čeličnih užeta različitih duljina i brzina koji se protežu preko tučepskog kanjona. U veličanstvenom pogleu mogu uživati i odrasli i djeca.

IZLET U TROGIR

Povijesni gradić prepun je crkava iz kasnoantičkih vremena, te svojim renesansnim, barkonim i romanskim starim zdanjima posjetitelje, barem u mašti, odvodi u ta daleka razdoblja. Trogir je preživio razaranja od vremena seobe naroda, pa sve do raspada Rimskog carstva, a arheološka istraživanja pokazuju da je čovjek na trogirskom otoku boravio i u dalekoj prapovijesti. Stvarno je mnogo razloga zbog kojih je ovaj gradić uvršten na Unescov popis Spomenika svjetske kulturne baštine, a barem jednako toliko da ga posjeti svatko tko se nađe u blizini.

RAFTING NA CETINI

Riječna pustolovina počinje u selu Slime, koje je udaljeno 40-ak minuta vožnje od Makarske. Brod prima od šest do osam osoba, a vožnja se odvija pod vodstvom iskusnog skipera. Cijelim putem može se uživati u prekrasnoj prirodi, a na nekim dijelovima i u kupanju u čistoj riječnoj vodi. Vožnja rutom dugom oko osam kilometara traje između dva i pol i tri sata.

BRODOM DO KORČULE, MLJETA I DUBROVNIKA ILI BOLA I SPLITA

Tvrtka Kapetan Luka - Krilo nudi sezonsku brodsku liniju kojom za svega tri sata stižete iz Makarske u Dubrovnik. Katamaran u sedam ujutro kreće iz Splita, plovi prema Bolu na Braču, a zatim je u 9 sati u Makarskoj. Potom nastavlja na Korčulu, u Mljet i konačno u Dubrovnik, gdje stiže u podne. Povratak iz Dubrovnika je u 16 sati. Inače, malo tko zna da je ova tvrtka osnovana davne 1889. godine, te je sve do 1979. godine poslovala s malim teretnim brodovima, nakon čega se okreće i turističkim brodovima. Ova primamljiva linija dostupna je od svibnja prošle godine. Njome su oduševljeni i domaći i turisti.

PARK PRIRODE BIOKOVO

Park prirode Biokovo godišnje posjeti više od 50 tisuća turista i mnogi se opet vraćaju. S razlogom. Najviši vrh parka je Sv. Jure na nadmorskoj visini od 1762 metra, a najpopularnije izletište nalazi se na 1338 metara nadmorske visine i otamo se pruža prekrasan pogled na Makarsko primorje i otoke. Park nudi i poučnu stazu na kojoj je kroz table prikazan život stare Berulije i njezinih stanovnika. Uz avanturu i dašak prošlih vremena, Biokovo, naravno, otkriva i bogatu floru i faunu.

Albedo nekretnine Makarska bavi se posredovanjem u prometu nekretnina od 2005. godine te pri kupnji i prodaji stanova, kuća i građevinskih zemljišta na Makarskoj Rivijeri klijentima nudi sigurnu, cjelovitu i visokokvalitetnu uslugu.
replica watches uk
replica watches sale
replica watches uk
chanel replica uk
chanel replica handbags
fake swiss watches