Makarsko kulturno ljeto - za domaće i goste pripremili stotinu događanja

28.06.2017

Koncerti, izložbe, predstave i pučke zabave, ukupno stotinjak događaja, očekuje ovog ljeta Makarane i njihove goste iz zemlje i inozemstva. Makarsko kulturno ljeto počinje 30. lipnja i traje sve do 20. rujna.

Koncerti, izložbe, predstave i pučke zabave, ukupno stotinjak događaja, očekuje ovog ljeta Makarane i njihove goste iz zemlje i inozemstva. Makarsko kulturno ljeto počinje 30. lipnja i traje sve do 20. rujna. Grad Makarska i Turistička zajednica pripremili su bogat i toliko atraktivan program da bez sumnje nitko neće ostati bez sadržaja za sebe.

Kad su u pitanju koncerti među najzvučnijim imenima svakako je Zlatan Stipišić Gibonni koji će nastupiti 8. srpnja na Osejavi. U glazbi Zdenke Kovačićek, koju će pratiti Big Band Makarska, moći će se uživati 23. srpnja, a već tjedan kasnije na istoj lokaciji – ljetnoj pozornici – održat će se koncert izvanrednog Massima Savića. Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti će 5. kolovoza na gradskoj rivi uveličati Parni valjak, dok će Estera Pili i Đani Stipaničev nastupiti 27. kolovoza u sklopu Večeri sjećanja na Vukovar.

Ovogodišnje Makarsko kulturno ljeto zasigurno će zadovoljiti i ljubitelje klapske pjesme. Već prvog dana, 30. lipnja, očekuje ih klapa Cambi, a do kraja rujna Makarani i turisti imat će prilike poslušati klape Šufit, Iskon, Berulia, Srdela, Rišpet... Poseban naglasak na klapsku pjesmu organizatori su stavili 4. kolovoza kad se u Klubu Arbun očekuje Noć klapa, te 25. kolovoza kad će se na ljetnoj pozornici održati Festival klapa uz mandoline i gitare.

Glazbeni aspekt Makarskog kulturnog ljeta upotpunit će i gosti iz inozemstva. Tako 2. srpnja iz Slovačke stiže mješoviti pjevački zbor, dok 8. rujna na Kačićevu trgu nastupa norveški bend. Također, tijekom ljeta publiku će zabavljati i domaći i strani folklorni ansambli.

Nikako se bi smjelo zaobići niti tribute Roling Stonesa u izvedbi zagrebačkog benda Odron 26. srpnja, također na Kačićevu trgu.

Uz glazbene, tu su i ribarske večeri kojih će se tijekom ljetnih mjeseci održati nekoliko počevši s onom  11. srpnja, naravno na gradskoj rivi.

Organizatori Makarskog kulturnog ljeta donose i čitav niz predstava. Jedan od najpoznatijih hrvatskih kazališnih glumaca Tarik Filipović će 2. kolovoza na ljetnoj pozornici predstaviti svoj redateljski projekt „Ćiro“ – priču o životu legendarnog nogometnog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

U tri filma uživat će i najmlađi. To su „Uzbuna na zelenom vrhu“ 10. srpnja, „Mali gangster“ 17. srpnja, te „Vrapčić Richard“ 14. kolovoza.

Uz sve ovo, domaći i turisti moći će posjetiti i nekoliko izložba.

Već i sama najava Makarskog kulturnog ljeta tjera vas da si, ako je već nemate, osigurate nekretninu u gradu pod Biokovom i uživate u ovoj eksploziji kulture, koja, inače, završava obilježavanjem sve posjećenijeg Dana hrvatske ratne mornarice.

Tjedne programe Makarskog kulturnog ljeta možete pronaći na našoj službenoj Facebook stranici: Albedo nekretnine Makarska

Albedo nekretnine Makarska bavi se posredovanjem u prometu nekretnina od 2005. godine te pri kupnji i prodaji stanova, kuća i građevinskih zemljišta na Makarskoj Rivijeri klijentima nudi sigurnu, cjelovitu i visokokvalitetnu uslugu.
replica watches uk
replica watches sale
replica watches uk
chanel replica uk
chanel replica handbags
fake swiss watches